Proizvodimo vina u nadi da doživite vrhunski ukus
Porodična vinarija osnovana 2018. godine u Somboru.
Kapacitet vinarije do 10000 litara vina, dok je trenutna godišnja proizvodnja između tri i četiri hiljade litara, sa nadom i entuzijazmom za povećanje kvaliteta i kvantiteta proivodnje iz godine u godinu.
Trenutno u ponudi jedna etiketa Traminac suvo belo vino, a u prvom kvartalu 2021. godine našoj ponudi pridružuju se i Sauvignon Blanc suvo belo vino i Pinot Noir suvo crveno vino.
Sva naša vina su sortna, proizvedena od grožđa vrhunskog kvaliteta, uzgojenog od strane naših saradnika, poznatih vinogradara i vinara sa severnih oboda Fruške Gore, Banoštora i Čerevića.
Vinarija u ovom trenutku ne poseduje zasade u svom vlasništvu, ali plan za godine ispred nas je formiranje i sopstvenog zasada kako bi zaokružili i upotpunili proizvodnju u vinariji.
Početak priče o vinarstvu kod nas počinje 2016. godine.
Bez velikog predznanja, otkupljeno je 500kg grožđa sorte Traminac u Banoštoru.
Muljanje smo vršili bez modernih tehnoloških dostignuća, gazeći grožđe, bez odvajanje peteljke, potom vršili ceđenje u staroj drvenoj cednici.
Kapacitet nam je bio 1000 litara, sa dva plastična bureta od po 500 litara, a fermentacija se odvijala spontano, bez mogućnosti održavanja optimalne temperature fermentacije, a kao epilog nastalo je naših prvih 300 litara vina.
Godinu dana je prošlo.Ekipa ista, samo malo više grožđa.Ponovo u Banoštor, 2017. je godina, 1500kg grožđa sorte Traminac.Muljanje na proveren stari način i dobra stara cednica sa drvenim obručem.Kapacitet smo podigli na 2000 litara i proizveli novih 900 litara suvog belog vina Traminac.
Proizvodnju u 2018. dočekujemo malo spremniji u odnosu na prethodne godine.
Vinarija je osavremena sa vinifikatorom od 3300litara, čilerom, elektromotornom muljačom, vakuum punilicom, kao i sa par dodatnih sudova od 1100litara.
Registrovana je vinarija i izvršen je upis u vinarski registar.
Otkupljeno je 3000kg grožđa sorte Traminac od kog je dobijeno 1800lit suvog belog vina, koje nam je ujedno i prva etiketa puštena na tržište.
Ovo je bila i prva godina u kojoj smo proizveli naše prvo crveno vino, od grožđa sorte Vranac, otkupljeno sa Fruške Gore.
Proizvodnja u 2019. godini se zasnivala na 3000kg grožđa sorte Traminac, a za spravljanje crvenog vina, otkupljeno je 1500kg Burgundca crnog u Čereviću, za spravljanje Pinot Noira.
Proizvodnja u 2020. godini ostala je na istom nivou što se tiče kvantiteta, ali je za potrebe proizvodnje belog vina otkupljeno 3000kg grožđa sorte Sauvignon Blanc i 1800kg Burgundca crnog.
Deo proizvodnje Pinot Noira iz 2019 je barikiran i čeka flaširanje u 2021. godini.
Ovo je godina kada smo prvo vino predstavili u javnosti na manifestaciji Somborska vinska jesen, uz većinom pozitivne komentare.
Vino Traminac berba 2018 ocenjeno je u Londonu na Decanteru sa 85 poena, uz pohvale.
Naš tim čini porodica i najbliži prijatelji, koji daju našim vinima ljubav, harmoniju i pozitivnu energiju.